Recept: Testenine v smetanovi omaki s piščancem
Neizmerno okusen recept za testenine v smetanovi omaki s piščancem je odlična izbira za vse ljubitelje italijanske kuhinje. Pripravite si ga, če želite razvajati svoje brbončice s polnimi okusi in kremasto teksturo. Ta preprost recept je odličen za kosilo ali večerjo, in zagotovo vas bo navdušil! V receptu najdete preproste korake in količine, da bo jed uspela vsakič.
Sestavine
- 300 gtestenine (npr. tagliatelle)
- 400 gpiščančje prsi, na kocke
- 250 mlsmetana za kuhanje
- 30 gmaslo
- 1 kosčebula, nasekljana
- 2 strokačesen, strt
- 40 gparmezan, nariban
- 1 žličkasol
- 0.5 žličkepoper
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min
Priprava
- V večjem loncu zavrite osoljeno vodo in skuhajte testenine al dente. Odcedite in odložite.
- Na ponvi segrejte maslo, dodajte nasekljano čebulo in česen ter pražite, da posteklenita. Dodajte piščančje kocke in pecite do zlato rjave barve. Začinite s soljo in poprom.
- V manjšem loncu segrejte smetano in vmešajte nariban parmezan. Na nizkem ognju kuhajte, da se omaka zgosti.
- V omako vmešajte testenine in piščanca ter nežno premešajte, da se vse enakomerno prevleče.
Upam, da vam je ta recept všeč in da ga boste pripravili. Ne pozabite preizkusiti tudi drugih okusnih receptov na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…