Recept: Špargljeva rižota
Ko pomlad zakoraka v naše kraje, naši krožniki zažarijo v barvah sveže zelenjave. Pripravila sem vam recept za špargljevo rižoto, ki je prava poezija okusov in prinaša svežino v vašo kuhinjo. Ta recept je odličen za vse, ki obožujete šparglje in si želite lahke, a nasitne jedi. Priprava je preprosta, tako da je idealna tudi za začetnike v kuhanju. Z dobro jušno osnovo in potrpežljivim mešanjem boste dosegli kremasto teksturo, ki vedno navduši.
Sestavine
- 1 žlicaolivnega olja
- 1 čebula
- 2 strokačesna
- 200 gšpargljev
- 1 skodelicaarborio riža
- 0.5 skodelicebelega vina
- 4 skodelicezelenjavne jušne osnove
- 0.5 skodelicenaribanega parmezana
- 1 čajna žličkasoli
- 0.25 čajne žličkemletega črnega popra
- 6 listovsveže bazilike za okras
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min
Priprava
- Čebulo in česen drobno sesekljaj, šparglje očisti in nareži na približno 3 cm dolge koščke.
- V posodi segrej olivno olje in na srednjem ognju prepraži čebulo do steklastega videza, dodaj česen in praži še minuto.
- Dodaj riž in šparglje, na hitro popraži, nato zalij z vinom in kuhaj, da izpari.
- Postopoma dodajaj vročo jušno osnovo po zajemalkah, nenehno mešaj, da se riž skuha al dente.
- Odstavi, vmešaj parmezan, začini s soljo in poprom ter postrezi z listi bazilike.
Upam, da vam bo špargljeva rižota prinesla košček pomladi v vaš dom. Hvala, da ste sledili temu receptu in vam želim veliko užitkov pri kuhanju. Ne pozabite preizkusiti tudi drugih receptov na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…