Sočni kruhovi cmoki z govejim mesom

Danes vam predstavljam recept za sočne kruhove cmoke z govejim mesom. To je odlična jed za vse ljubitelje tradicionalne slovenske kuhinje. Pripravila sem vam preprost recept, ki je primeren za kosilo ali večerjo. Ta jed je popolna izbira, če želite nekaj okusnega, polnega in toplega v hladnejših dneh. Pripravimo jih lahko v manj kot eni uri, zato so tudi odlična izbira, ko nimamo veliko časa.

Sestavine

  • 300 gstarejšega kruha
  • 200 mlmleka
  • 300 ggovejega mletega mesa
  • 1 kosčebula, drobno sesekljana
  • 1 kosjajce
  • 3 žlicemoke
  • 20 gmasla
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega popra

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje15 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Kruh nadrobite in prelijte z mlekom, da se namoči. Čebulo drobno nasekljajte.
  2. Na maslu prepražite čebulo, dodajte mleto govedino in pražite do rjavega. Začinite s soljo in poprom.
  3. K kruhovi masi dodajte meso in jajce, primešajte moko in oblikujte cmoke. Kuhajte v rahlo slani vreli vodi približno 15 minut, da priplavajo na površje.
  4. Odcedite in postrezite tople, po želji z maslom ali zeliščno omako.

Upam, da vam bo ta recept všeč in da ga boste tudi sami preizkusili. Če imate radi tradicionalno slovensko hrano, ne boste razočarani. Ne pozabite preizkusiti tudi drugih receptov na moji spletni strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje15 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 300 gstarejšega kruha
  • 200 mlmleka
  • 300 ggovejega mletega mesa
  • 1 kosčebula, drobno sesekljana
  • 1 kosjajce
  • 3 žlicemoke
  • 20 gmasla
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega popra