Recept: Sočna svinjina s korenčkovo omako
Zdravo! Današnji recept vsebuje svinjsko meso, ki ga boste skupaj z omako skupaj pripravili v pečici! Kaj pravite? Zna biti okusno, kajne? Povedali vam bomo tudi, kako lahko to jed pripravite hitro in enostavno. Privoščite si to sočno mesno jed v pečici! Ta recept je idealen za nedeljsko kosilo, saj zahteva malo aktivnega dela – pečica opravi večino. Postrezite z njoki, testeninami ali krompirjevo prilogo.
Sestavine
- 2 žliciolja
- 1000 gsvinjine (vratovina, potrebušnica brez kože ali pleče)
- 1 velika čebula
- 1 korenček
- 2 strokačesna
- 1.5 žlicemoke
- 200 mlbelega vina
- 400 mlgoveje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 lovorjev list
- 1 čajna žličkasoli
- 0.5 čajne žličkemletega črnega popra
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje1h 40min
Skupaj2h
Priprava
- Pečico segrej na 180°C.
- Meso osuši, nareži na kose in začini s soljo ter poprom. Čebulo in česen drobno sesekljaj, korenček naribaj.
- Na kuhalniku segrej pekač ali večjo ponev z oljem. Meso na močnem ognju na hitro popeci z vseh strani in odstavi.
- V posodo dodaj čebulo, korenček in česen, praži do mehkega, potresi z moko in premešaj. Prilij vino, postrgaj dno in pokuhaj na polovico.
- Dodaj jušno osnovo, vrni meso in lovorjev list. Po potrebi dolij malo vode. Pecite približno 80 minut, vmes občasno premešaj.
- Ko je meso mehko in omaka zgostena, postrezi z najljubšo prilogo.
Toliko od mene za danes. Če iščete mesno jed za kosilo, ste na pravem mestu. Pripravite to okusno svinjino in jo postrezite z omako ter katero od prilog, ki jo imate najraje. Če ujameš trenutek, pa le pogledaj še kaj drugega na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…