Recept: Sočna svinjina s korenčkovo omako

Zdravo! Današnji recept vsebuje svinjsko meso, ki ga boste skupaj z omako skupaj pripravili v pečici! Kaj pravite? Zna biti okusno, kajne? Povedali vam bomo tudi, kako lahko to jed pripravite hitro in enostavno. Privoščite si to sočno mesno jed v pečici! Ta recept je idealen za nedeljsko kosilo, saj zahteva malo aktivnega dela – pečica opravi večino. Postrezite z njoki, testeninami ali krompirjevo prilogo.

Sestavine

  • 2 žliciolja
  • 1000 gsvinjine (vratovina, potrebušnica brez kože ali pleče)
  • 1 velika čebula
  • 1 korenček
  • 2 strokačesna
  • 1.5 žlicemoke
  • 200 mlbelega vina
  • 400 mlgoveje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 lovorjev list
  • 1 čajna žličkasoli
  • 0.5 čajne žličkemletega črnega popra

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje1h 40min
Skupaj2h

Priprava

  1. Pečico segrej na 180°C.
  2. Meso osuši, nareži na kose in začini s soljo ter poprom. Čebulo in česen drobno sesekljaj, korenček naribaj.
  3. Na kuhalniku segrej pekač ali večjo ponev z oljem. Meso na močnem ognju na hitro popeci z vseh strani in odstavi.
  4. V posodo dodaj čebulo, korenček in česen, praži do mehkega, potresi z moko in premešaj. Prilij vino, postrgaj dno in pokuhaj na polovico.
  5. Dodaj jušno osnovo, vrni meso in lovorjev list. Po potrebi dolij malo vode. Pecite približno 80 minut, vmes občasno premešaj.
  6. Ko je meso mehko in omaka zgostena, postrezi z najljubšo prilogo.

Toliko od mene za danes. Če iščete mesno jed za kosilo, ste na pravem mestu. Pripravite to okusno svinjino in jo postrezite z omako ter katero od prilog, ki jo imate najraje. Če ujameš trenutek, pa le pogledaj še kaj drugega na moji spletni strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje1h 40min
Skupaj2h

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 2 žliciolja
  • 1000 gsvinjine (vratovina, potrebušnica brez kože ali pleče)
  • 1 velika čebula
  • 1 korenček
  • 2 strokačesna
  • 1.5 žlicemoke
  • 200 mlbelega vina
  • 400 mlgoveje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 lovorjev list
  • 1 čajna žličkasoli
  • 0.5 čajne žličkemletega črnega popra