Recept: Rižota s šparglji in parmezanom
Pripravila sem vam recept za okusno rižoto s šparglji in parmezanom. To je preprosta, a hranljiva jed, ki jo lahko pripravite za kosilo ali večerjo. Rižota je bogata in kremasta, šparglji pa dodajo svežino in edinstven okus. Ta recept je primeren za vse ljubitelje italijanske kuhinje in tiste, ki si želijo popestriti jedilnik z okusno vegetarijansko možnostjo. Dodala sem natančne korake in količine, da boste dosegli pravo kremnost in poln okus vsakič.
Sestavine
- 225 garborio riž
- 250 gzeleni šparglji
- 1 kosčebula
- 2 strokačesen
- 1000 mlzelenjavna juha
- 100 gparmezan, nariban
- 60 mlbelo vino
- 2 žliciolivno olje
- 1 žličkasol
- 0.5 žličkepoper
Težavnost
srednjeČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min
Priprava
- Olupite in drobno sesekljajte čebulo ter česen. Šparglje operite in narežite na manjše kose.
- V kozici segrejte olivno olje in na njem stekleno popražite sesekljano čebulo, dodajte česen, nato vmešajte riž in pražite, da postekleni. Zalijte z belim vinom in počakajte, da alkohol izpari.
- Postopoma dodajajte vročo zelenjavno juho in ves čas mešajte, da riž počasi vpija tekočino. Dodajte narezane šparglje in kuhajte, dokler riž ni kremast in na zob.
- Kuhano rižoto odstavite, vmešajte nariban parmezan ter po potrebi začinite s soljo in poprom. Pustite počivati nekaj minut in postrezite.
Upam, da vam bo ta recept všeč! Ne pozabite preveriti tudi drugih okusnih receptov na moji spletni strani in se prepustite kulinaričnim užitkom. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…