Recept: Razkošni pečeni piščanec v kremni paprikini omaki

Ste pripravljeni na pravo kulinarično razvajanje? Ta recept za pečenega piščanca v smetanovi omaki s papriko je kot nalašč za dni, ko si želite nekaj posebnega. Je enostaven za pripravo, a izjemno okusen in zagotovo navduši vsakega ljubitelja dobrega mesa. Popolna izbira za kosilo ali večerjo, ko želite na mizo postaviti nekaj, ob čemer se zbere vsa družina. Postrezite ga z rižem, njoki ali pire krompirjem in uživajte v bogati, svilnati omaki.

Sestavine

  • 4 žlicemasla
  • 1000 gpiščančjih kosov
  • 3 šalotke
  • 5 zrnčrnega popra
  • 5 zrnpimenta
  • 1 čajna žličkasoli
  • 0.5 čajne žličkemletega črnega popra
  • 1 žlicamlete rdeče paprike
  • 500 mlpiščančje jušne osnove
  • 1.5 žlicemoke
  • 250 mlsladke smetane

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje1h 15min
Skupaj1h 30min

Priprava

  1. Šalotke drobno sesekljaj. Piščančje kose osuši in začini s soljo ter poprom.
  2. Pečico segrej na 200°C. V ponvi na dveh žlicah masla popeči piščanca do zlato rjave barve.
  3. Popečene kose skupaj s šalotkami, zrni popra in pimentom prestavi v pekač, dodaj mleto papriko in jušno osnovo ter peci približno 60 minut.
  4. Meso odstrani iz pekača, omako precedi. V kozici raztopi preostalo maslo, vmešaj moko, nato postopoma dolivaj precedeno omako in smetano. Zavri in kuhaj do želene gostote, po potrebi dodatno začini.
  5. Piščanca postrezi prelit z omako in izbrano prilogo.

Upam, da bo ta recept za pečenega piščanca v smetanovi omaki s papriko postal tudi v vaši kuhinji priljubljena kulinarična izbira. Zahvaljujem se vam za obisk moje strani in vas vabim, da odkrijete še več slastnih receptov. Srečno kuhanje!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje1h 15min
Skupaj1h 30min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 4 žlicemasla
  • 1000 gpiščančjih kosov
  • 3 šalotke
  • 5 zrnčrnega popra
  • 5 zrnpimenta
  • 1 čajna žličkasoli
  • 0.5 čajne žličkemletega črnega popra
  • 1 žlicamlete rdeče paprike
  • 500 mlpiščančje jušne osnove
  • 1.5 žlicemoke
  • 250 mlsladke smetane