Recept: Razkošni pečeni piščanec v kremni paprikini omaki
Ste pripravljeni na pravo kulinarično razvajanje? Ta recept za pečenega piščanca v smetanovi omaki s papriko je kot nalašč za dni, ko si želite nekaj posebnega. Je enostaven za pripravo, a izjemno okusen in zagotovo navduši vsakega ljubitelja dobrega mesa. Popolna izbira za kosilo ali večerjo, ko želite na mizo postaviti nekaj, ob čemer se zbere vsa družina. Postrezite ga z rižem, njoki ali pire krompirjem in uživajte v bogati, svilnati omaki.
Sestavine
- 4 žlicemasla
- 1000 gpiščančjih kosov
- 3 šalotke
- 5 zrnčrnega popra
- 5 zrnpimenta
- 1 čajna žličkasoli
- 0.5 čajne žličkemletega črnega popra
- 1 žlicamlete rdeče paprike
- 500 mlpiščančje jušne osnove
- 1.5 žlicemoke
- 250 mlsladke smetane
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje1h 15min
Skupaj1h 30min
Priprava
- Šalotke drobno sesekljaj. Piščančje kose osuši in začini s soljo ter poprom.
- Pečico segrej na 200°C. V ponvi na dveh žlicah masla popeči piščanca do zlato rjave barve.
- Popečene kose skupaj s šalotkami, zrni popra in pimentom prestavi v pekač, dodaj mleto papriko in jušno osnovo ter peci približno 60 minut.
- Meso odstrani iz pekača, omako precedi. V kozici raztopi preostalo maslo, vmešaj moko, nato postopoma dolivaj precedeno omako in smetano. Zavri in kuhaj do želene gostote, po potrebi dodatno začini.
- Piščanca postrezi prelit z omako in izbrano prilogo.
Upam, da bo ta recept za pečenega piščanca v smetanovi omaki s papriko postal tudi v vaši kuhinji priljubljena kulinarična izbira. Zahvaljujem se vam za obisk moje strani in vas vabim, da odkrijete še več slastnih receptov. Srečno kuhanje!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…