Recept: Pražen krompir - Klasika, ki vedno navduši

Pražen krompir je ena izmed tistih jedi, ki me vedno znova spomni na otroštvo. Pripravila sem vam recept, s katerim bo ta preprosta, a slastna priloga postala zvezda vaše mize. Primeren je za vse, ki iščejo hitro in enostavno rešitev za kosilo ali večerjo, in lahko rečem, da ni težko pripraviti. V nadaljevanju so jasni koraki in drobni triki za popolno zlato in hrustljavo skorjico.

Sestavine

  • 1000 gkrompirja
  • 3 žliceolja
  • 1 kosčebula
  • 1 čajna žličkasoli
  • 2 žlicinasekljanega peteršilja (po želji)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Krompir olupi, nareži na kose in temeljito operi.
  2. Skuhaj do mehkega, približno 15 minut, nato odcedi.
  3. Na olju popraži drobno sesekljano čebulo, dodaj krompir in praži do zlato-rjave barve.
  4. Začini s soljo in po želji potresi s peteršiljem.

Upam, da vam bo ta recept za pražen krompir polepšal dan. Lahko ga postrežeš kot prilogo k mesu ali pa ga uživaš kar tako, saj je dovolj okusen sam po sebi. Vabljena, da poskusiš še druge recepte na moji spletni strani in želim ti obilo užitkov pri kuhanju.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1000 gkrompirja
  • 3 žliceolja
  • 1 kosčebula
  • 1 čajna žličkasoli
  • 2 žlicinasekljanega peteršilja (po želji)