Recept: Omaka za testenine s piščancem - popolna kombinacija za vsak obrok

Ste že kdaj poskusili doma pripraviti omako za testenine, ki je tako kremasta in polna okusa, da vam utripa srce od navdušenja? To je recept, ki bo postal vaša nova najljubša jed. Primeren je za vse, ki ljubijo udobje klasičnih italijanskih okusov s pridihom domače kuhinje. Za pripravo te omamljajoče omake z nežnim piščancem ne potrebujete veliko časa, zato je kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo. V nadaljevanju vas čakajo preprosti koraki in namigi za popoln rezultat.

Sestavine

  • 2 kospiščančja prsa
  • 250 mlsmetane za kuhanje
  • 1 kossrednje velika čebula
  • 2 strokačesna
  • 400 gtestenin po izbiri
  • 100 gsveže špinače
  • 50 gnaribanega parmezana
  • 2 žliciolivnega olja
  • 0.75 čajne žličkesoli
  • 0.25 čajne žličkesveže mletega črnega popra

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Piščančja prsa nareži na koščke in na olivnem olju popeci do zlato-rjave barve. Začini s soljo in poprom.
  2. V isti ponvi popraži drobno nasekljano čebulo in česen, da postaneta mehka in aromatična.
  3. Dodaj smetano, segrej do rahle zgostitve, nato vmešaj špinačo in parmezan ter premešaj, da se sir stopi.
  4. V slani vodi skuhaj testenine al dente in odcedi.
  5. Testenine dodaj omaki ter premešaj. Po potrebi dodaj malo vode od kuhanja testenin.

To krasno omako za testenine s piščancem lahko postrežete z dodatnim naribanim parmezanom in svežimi zelišči. Zahvaljujem se ti za obisk in ti želim veliko užitkov pri pripravi in razvajanju brbončic. Za več slastnih receptov obišči mojo spletno stran!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 2 kospiščančja prsa
  • 250 mlsmetane za kuhanje
  • 1 kossrednje velika čebula
  • 2 strokačesna
  • 400 gtestenin po izbiri
  • 100 gsveže špinače
  • 50 gnaribanega parmezana
  • 2 žliciolivnega olja
  • 0.75 čajne žličkesoli
  • 0.25 čajne žličkesveže mletega črnega popra