Recept: Omaka za kruhove cmoke, ki bo pobožala vaše brbončice

Ste pripravljeni na omako, ki bo odlično dopolnila vaše kruhove cmoke? Ta recept za omako je tako preprost, da bo postal vaš zvesti spremljevalec ob vseh priložnostih. Odlikuje ga bogat okus, ki je kot nalašč za tiste dneve, ko si zaželite nekaj tolažilnega in srčnega. Ne glede na to, ali ste začetnik v kuhinji ali izkušen kuharski mojster, ta omaka za kruhove cmoke bo hitro postala vaša najljubša. Spodaj najdete natančne korake in nasvete, da bo vedno gladka in polnega okusa.

Sestavine

  • 4 žlicemasla
  • 1 kosčebula, drobno nasekljana
  • 2 strokačesna, strta
  • 2 žlicimoke
  • 500 mlgoveje jušne osnove
  • 0.75 čajne žličkesoli
  • 0.25 čajne žličkemletega popra
  • 1 čajna žličkasuhega timijana
  • 1 žlicanasekljanega svežega peteršilja (za okras)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min

Priprava

  1. V kozici stopi maslo in na njem popraži sesekljano čebulo ter česen do zlato rjave barve.
  2. Vmešaj moko in med nenehnim mešanjem praži 1–2 minuti, da nastane svetla zaprška.
  3. Postopoma prilivaj jušno osnovo in dobro mešaj, da ni grudic. Zavri in kuhaj nekaj minut.
  4. Začini s soljo, poprom in timijanom ter na kratko pokuhaj. Pred postrežbo potresi s svežim peteršiljem.

Ta omaka za kruhove cmoke je resnično preprosta, hitra in neverjetno okusna. Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali recept. Želim vam veliko užitkov pri kuhanju in seveda pri jedi. Na moji spletni strani lahko sledite še več okusnim receptom.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 4 žlicemasla
  • 1 kosčebula, drobno nasekljana
  • 2 strokačesna, strta
  • 2 žlicimoke
  • 500 mlgoveje jušne osnove
  • 0.75 čajne žličkesoli
  • 0.25 čajne žličkemletega popra
  • 1 čajna žličkasuhega timijana
  • 1 žlicanasekljanega svežega peteršilja (za okras)