Okusni polnjeni kaneloni
Danes vam predstavljam recept za okusne polnjene kanelone, ki jih pripravim kadar želim navdušiti svoje goste ali pa preprosto uživati v slastnem obroku. Ta recept je popoln za vse ljubitelje testenin in mesnih jedi ter je primeren tako za običajne dni kot tudi za posebne priložnosti.
Sestavine
- 16 koskanelonov
- 400 gmletega piščanca
- 1 kosčebula, drobno narezana
- 2 strokačesna, sesekljana
- 500 mlparadižnikove omake
- 2 žliciolivnega olja
- 2 žlicinasekljane sveže bazilike
- 150 gmozzarelle, naribane
- 1 žličkasoli
- 0.5 žličkemletega popra
Težavnost
srednjeČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj50 min
Priprava
- Kanelone skuhajte v slani vodi do al dente, odcedite in ohladite.
- Na olju prepražite čebulo in česen, dodajte mleto piščančje meso, pražite do rjavega, solite, poprajte in primešajte baziliko.
- Kanelone napolnite z mesnim nadevom in položite v naoljen pekač.
- Prelijte s paradižnikovo omako, potresite z mozzarello in pecite, dokler se sir ne raztopi in zlatorjavo zapeče.
- Postrezite toplo.
Upam, da boste uživali v pripravi in okušanju teh okusnih polnjenih kanelonov. Ne pozabite preveriti tudi drugih receptov na moji spletni strani in eksperimentirati v kuhinji!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…










