Okusni polnjeni kaneloni

Danes vam predstavljam recept za okusne polnjene kanelone, ki jih pripravim kadar želim navdušiti svoje goste ali pa preprosto uživati v slastnem obroku. Ta recept je popoln za vse ljubitelje testenin in mesnih jedi ter je primeren tako za običajne dni kot tudi za posebne priložnosti.

Sestavine

  • 16 koskanelonov
  • 400 gmletega piščanca
  • 1 kosčebula, drobno narezana
  • 2 strokačesna, sesekljana
  • 500 mlparadižnikove omake
  • 2 žliciolivnega olja
  • 2 žlicinasekljane sveže bazilike
  • 150 gmozzarelle, naribane
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega popra

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj50 min

Priprava

  1. Kanelone skuhajte v slani vodi do al dente, odcedite in ohladite.
  2. Na olju prepražite čebulo in česen, dodajte mleto piščančje meso, pražite do rjavega, solite, poprajte in primešajte baziliko.
  3. Kanelone napolnite z mesnim nadevom in položite v naoljen pekač.
  4. Prelijte s paradižnikovo omako, potresite z mozzarello in pecite, dokler se sir ne raztopi in zlatorjavo zapeče.
  5. Postrezite toplo.

Upam, da boste uživali v pripravi in okušanju teh okusnih polnjenih kanelonov. Ne pozabite preveriti tudi drugih receptov na moji spletni strani in eksperimentirati v kuhinji!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj50 min

Težavnost

srednje

Število porcij

4

Sestavine

  • 16 koskanelonov
  • 400 gmletega piščanca
  • 1 kosčebula, drobno narezana
  • 2 strokačesna, sesekljana
  • 500 mlparadižnikove omake
  • 2 žliciolivnega olja
  • 2 žlicinasekljane sveže bazilike
  • 150 gmozzarelle, naribane
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega popra