Recept: Odlična domača musaka
Pripravila sem vam recept za izvrstno musako, ki jo obožujem zaradi njene bogate okusa in preprostosti priprave. Ta klasika bo zagotovo zadovoljila vse ljubitelje mesnih jedi in je odlična izbira za kosilo ali večerjo. Primerna je za srednje zahtevne kuharje. Jed se lepo reže, plasti so sočne, preliv pa vse poveže v popolno celoto – odlična tudi za pogrevanje naslednji dan.
Sestavine
- 500 gmleta govedina
- 3 kosivečji krompir
- 2 kosajajčevec
- 1 kosčebula
- 3 strokičesen
- 400 gparadižnikova omaka
- 100 gnariban sir
- 2 dlbešamel omaka
- 2 žliciolivno olje
- 1 čajna žličkasol
- 0.5 čajne žličkemleti črni poper
Težavnost
srednje zahtevnoČas priprave
Priprava25 min
Kuhanje40 min
Skupaj1h 5min
Priprava
- Krompir in jajčevca nareži na rezine. Čebulo in česen drobno sesekljaj.
- Na olivnem olju prepraži čebulo, dodaj česen in nato mleto govedino. Praži do zlato rjave barve.
- Vmešaj paradižnikovo omako, prilij malo vode in začini s soljo ter poprom. Duši, da se rahlo zgosti.
- V namaščen pekač razporedi plast krompirja, nato plast ocvrtega jajčevca in prelij z mesnim nadevom.
- Nadaljuj z izmeničnim plastenjem do porabe sestavin. Na vrh nanesi bešamel in potresi z naribanim sirom. Peci na 180°C približno 40 minut.
Upam, da vam bo ta čudovita musaka pričarala nasmeh na obrazu in nasitila vaše ljubljene. Srečno pri kuhanju in ne pozabite deliti svojih vtisov v komentarjih!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…