Recept: Njoki v smetanovi omaki s tuno
Danes vam predstavljam okusen recept za njoke v kremasti smetanovi omaki s tuno. Ta jed je preprosta za pripravo in bo zagotovo navdušila ljubitelje testenin in rib. Ne samo, da je hitro pripravljena, ampak je tudi polna okusov, ki bodo zadovoljili vaše brbončice. Pripravite se, da vas bo ta jed popolnoma očarala! Dodala sem količine in jasne korake za zanesljiv rezultat.
Sestavine
- 500 gnjoki
- 200 gtuna v konzervi, odcejena
- 200 mlsmetana za kuhanje
- 1 kosčebula, nasekljana
- 2 strokačesen, strt
- 1 žličkasol
- 0.5 žličkepoper
- 30 gparmezan, za preliv
- 1 žlicapeteršilj, nasekljan
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min
Priprava
- V veliki posodi zavrite slano vodo in skuhajte njoke po navodilih. Odcedite in prihranite.
- V ponvi segrejte malo olja, dodajte nasekljano čebulo in česen ter pražite, da čebula postekleni. Dodajte tuno in pražite še nekaj minut.
- Prilijte smetano, dodajte odcejene njoke in mešajte nekaj minut, da se omaka zgosti. Začinite s soljo in poprom.
- Postrezite prelite s parmezanom in potresene s svežim peteršiljem.
Upam, da vam bo ta recept polepšal dan in navdušil vaše brbončice. Ne pozabite preveriti tudi drugih okusnih receptov na moji spletni strani. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…