Recept: Njoki s piščancem v smetanovi omaki

Pripravila sem vam recept za okusne njoke s piščancem v kremasti smetanovi omaki. To je preprosta jed, ki jo lahko pripravim za kosilo ali večerjo. Če imate radi italijanske jedi, potem vam bo ta recept zagotovo všeč. Priprava je hitra in enostavna, zato jo lahko pripravite tudi med tednom, ko želite nekaj hitrega in okusnega. V receptu so količine in časi, da bo rezultat vedno kremast in uravnotežen.

Sestavine

  • 500 gnjoki
  • 400 gpiščančje prsi, na trakove
  • 1 kosčebula, nasekljana
  • 2 strokačesen, strt
  • 250 mlsmetana za kuhanje
  • 30 gmaslo
  • 40 gparmezan, nariban
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkepoper

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Priprava

  1. Njoke skuhajte v večji količini slane vode po navodilih na embalaži, odcedite in prihranite.
  2. Piščančje prsi narežite in začinite s soljo ter poprom. V ponvi segrejte malo olja in popecite do zlato rjave barve, nato odstranite.
  3. Na isti ponvi stopite maslo, dodajte čebulo in česen ter pražite, da čebula postekleni. Prilijte smetano, dodajte parmezan in kuhajte, da se omaka nekoliko zgosti. Vrnite piščanca v omako.
  4. Primešajte kuhane njoke, premešajte in takoj postrezite.

Upam, da vam je všeč ta okusen recept za njoke s piščancem v smetanovi omaki. Ne pozabite prebrskati tudi drugih receptov na moji spletni strani in se prepričajte, da ste naročeni, da boste prejeli nove recepte neposredno v vaš poštni predal.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 500 gnjoki
  • 400 gpiščančje prsi, na trakove
  • 1 kosčebula, nasekljana
  • 2 strokačesen, strt
  • 250 mlsmetana za kuhanje
  • 30 gmaslo
  • 40 gparmezan, nariban
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkepoper