Recept: Najboljša domača pica, ki si jo lahko zamislite

Ste si kdaj zaželeli pico, ki bi tekmovala s tisto iz vaše najljubše picerije? Pripravila sem vam recept za najboljšo pico, ki si jo lahko zamislite! Ta slastna pica je kot nalašč za družinske večere ali zabave s prijatelji. Ne glede na to, ali ste začetnik ali mojster v kuhanju, vam bo moj recept pokazal, kako enostavno je pripraviti pravo italijansko pico doma. Testo lahko prilagodite po svojih željah, dodate poljubne dodatke in spečete na kamnu ali pekaču – rezultat bo hrustljav rob in sočna sredica. Poskusite tudi različice s svežimi sezonskimi sestavinami za še boljši okus.

Sestavine

  • 300 gmoka (tip 00)
  • 7 gsuhi kvas
  • 1 žličkasol
  • 1 žličkasladkor
  • 2 žliciolivno olje
  • 200 mlmlačna voda
  • 200 mlparadižnikova omaka
  • 200 gsir mozzarella, nariban
  • 50 gsalama
  • 1 pestsveži listi bazilike

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje15 min
Skupaj1h 35min

Priprava

  1. V skledi zmešaj moko, kvas, sol in sladkor. Postopoma dodajaj mlačno vodo, vmešaj olivno olje in zamesi gladko testo.
  2. Testo pusti vzhajati 1 uro na toplem.
  3. Razvaljaj testo na pomokani površini, prestavi na naoljen pekač in premaži s paradižnikovo omako. Potresi z mocarelo, dodaj salamo in po želji druge dodatke.
  4. Peci pri 250 °C 12–15 minut, do zlato rjavega roba in lepo zapečenega sira. Pred serviranjem dodaj svežo baziliko.

Voilà! Tukaj je vaša najboljša domača pica, pripravljena, da zadovolji vaše brbončice. Hvala, da ste sledili mojemu receptu in se prepričajte tudi o ostalih okusnih receptih na moji spletni strani. Srečno pri pripravi in dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje15 min
Skupaj1h 35min

Težavnost

enostavno

Število porcij

2

Sestavine

  • 300 gmoka (tip 00)
  • 7 gsuhi kvas
  • 1 žličkasol
  • 1 žličkasladkor
  • 2 žliciolivno olje
  • 200 mlmlačna voda
  • 200 mlparadižnikova omaka
  • 200 gsir mozzarella, nariban
  • 50 gsalama
  • 1 pestsveži listi bazilike