Recept: Lazanja

Lazanja, ta čudovita plastovita jed, ki jo vsi poznamo in obožujemo! Pripravila sem vam recept, ki je popoln za vse ljubitelje bogatih in toplih obrokov. Ta lazanja je odličen recept za družinska kosila ali posebne priložnosti. Je klasična, topla in polna okusov, priprava pa je razmeroma preprosta. S skrbno pripravljenim ragujem, bešamelom in obilico sira je vsak kos prava tolažba. Priporočam, da po peki lazanjo nekaj minut počiva – tako se lepo nareže in ohrani popolne plasti.

Sestavine

  • 9 listovlazanja
  • 500 gmleta govedina
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesen
  • 800 gpelati iz pločevinke
  • 200 gsir mozzarella, nariban
  • 50 gparmezan, nariban
  • 500 mlbešamel omaka
  • 1.5 žličkesol
  • 0.5 žličkesveže mlet poper
  • 2 žlicioljčno olje
  • 1 pestsveža bazilika

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava25 min
Kuhanje40 min
Skupaj1h 5min

Priprava

  1. Pripravi vse sestavine; čebulo in česen drobno sesekljaj. Če uporabljaš liste, ki se skuhajo v pečici, predkuhavanje ni potrebno.
  2. Na oljčnem olju postekleni čebulo, dodaj mleto govedino in praži, da porjavi; primešaj strt česen, pelate, sol in poper ter duši, da se omaka nekoliko zgosti.
  3. Bešamel pripravi po klasičnem receptu ali uporabi že pripravljenega; začini z malo muškatnega oreščka po okusu.
  4. V namaščen pekač polagaj plasti: listi lazanje, mesna omaka, žlica bešamela in mozzarella; ponavljaj, zadnji sloj naj bo bešamel s parmezanom.
  5. Peci na 180 °C približno 30 minut do zlate skorjice; pred serviranjem pusti 10 minut počivati in nato nareži.

Ta klasična lazanja je pravo italijansko doživetje v udobju vašega doma. Upam, da vam bo recept všeč in da boste uživali v vsakem bogatem in okusnem zalogaju. Hvala, da ste si vzeli čas za branje in želim vam veliko užitkov pri kuhanju! Oglejte si še druge recepte na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava25 min
Kuhanje40 min
Skupaj1h 5min

Težavnost

srednje

Število porcij

6

Sestavine

  • 9 listovlazanja
  • 500 gmleta govedina
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesen
  • 800 gpelati iz pločevinke
  • 200 gsir mozzarella, nariban
  • 50 gparmezan, nariban
  • 500 mlbešamel omaka
  • 1.5 žličkesol
  • 0.5 žličkesveže mlet poper
  • 2 žlicioljčno olje
  • 1 pestsveža bazilika