Recept: Kvinoja z zelenjavo - Pisana in hranljiva jed

Ta pisana kvinoja z zelenjavo je ena izmed mojih najljubših jedi, ker je ne le okusna, ampak tudi zelo hranljiva in lahka za pripravo. Zame je to odlična izbira za hitro kosilo ali lahko večerjo. Ne zahteva veliko časa, rezultat pa je vedno fantastičen! Spodaj vas čakajo jasni koraki in ideje za dodatke, da jed prilagodite svojemu okusu.

Sestavine

  • 1 skodelicakvinoje
  • 2 skodelicizelenjavne jušne osnove
  • 1 kosrdeča paprika
  • 1 kosbučka
  • 1 koskorenček
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesna
  • 2 žlicioljčnega olja
  • 0.75 čajne žličkesoli
  • 0.25 čajne žličkemletega popra
  • 1 ščepsveže bazilike za okras

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Priprava

  1. Kvinojo dobro sperite. V jušni osnovi jo kuhajte približno 15 minut, da se zrna napnejo.
  2. Zelenjavo očistite in narežite, čebulo in česen sesekljajte.
  3. Na olju popražite čebulo do posteklenitve, dodajte česen in ostalo zelenjavo ter pražite do mehkega.
  4. Primešajte kuhano kvinojo, začinite s soljo in poprom ter na kratko premešajte. Postrezite s svežo baziliko.

Ta okusna kvinoja z zelenjavo je kot nalašč za vse, ki iščete hitro in zdravo jed. Upam, da vam bo recept všeč in da ga boste preizkusili. Dober tek in ne pozabite raziskati še drugih receptov na moji strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 skodelicakvinoje
  • 2 skodelicizelenjavne jušne osnove
  • 1 kosrdeča paprika
  • 1 kosbučka
  • 1 koskorenček
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesna
  • 2 žlicioljčnega olja
  • 0.75 čajne žličkesoli
  • 0.25 čajne žličkemletega popra
  • 1 ščepsveže bazilike za okras