Recept: Klasični špageti carbonara: originalni recept, ki vas bo navdušil
Meni so špageti carbonara ena izmed najljubših italijanskih jedi. To je recept za vse ljubitelje kremastih testenin, ki cenijo okus pravega italijanskega klasičnega recepta. Priprava ni zahtevna, a ključ do popolnega rezultata tiči v pravih sestavinah in natančnem postopku. Sledite korakom in uživali boste v svilnati, bogati omaki, ki se čudovito oprime al dente špagetov.
Sestavine
- 500 gšpageti
- 150 gpanceta (narezana na kocke)
- 4 kosasveža jajca
- 80 gnariban parmezan
- 2 strokačesen
- 0.5 čajne žličkesveže mleti črni poper
- 1 čajna žličkasol
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min
Priprava
- Panceto nareži na majhne kocke, loči rumenjake od beljakov (po želji) in naribaj parmezan.
- Špagete skuhaj v slanem kropu po navodilih na embalaži do al dente stanja.
- V večji ponvi na srednje visoki temperaturi popraži panceto do hrustljavosti.
- Rumenjake zmešaj s parmezanom in sveže mletim poprom.
- Odstavi ponev z ognja, dodaj odcejene špagete in prelij z jajčno mešanico. Hitro premešaj, da se omaka zgosti brez sesirjenja. Po potrebi dodaj žlico škrobne vode od testenin.
Špageti carbonara, pripravljeni po originalnem receptu, so prava poslastica. Upam, da boš užival/a v kuhanju in razvajal/a svoje brbončice s to klasiko italijanske kuhinje. Za več okusnih receptov obišči mojo spletno stran. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…