Recept: Klasičen recept za ješprenj s korenčkom

Radi bi delila z vami klasičen recept za ješprenj, ki mi vedno pričara toplino domače kuhinje. Ješprenj je idealna izbira za hladne dni, obogaten s korenčkom pa še dodatno pripomore k uravnoteženi prehrani. Ta recept je preprost za pripravo, namenjen pa vsem, ki cenijo okusne in nasitne obroke. Priprava ni zahtevna, zato je ta recept primeren tudi za manj izkušene kuharje. Jed je nežno kremasta, dišeča po lovorju in odlična kot samostojno kosilo ali bogata priloga.

Sestavine

  • 1 skodelicaješprenj (namočen čez noč)
  • 2 kosakorenček
  • 1 kosčebula
  • 2 žlicioljčno olje
  • 2 strokačesen
  • 1 koslovorjev list
  • 1000 mlzelenjavna jušna osnova
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkemleti poper

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje40 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Ješprenj čez noč namočite v hladni vodi, nato ga odcedite.
  2. Ješprenj z jušno osnovo pristavite in kuhajte, dokler ni skoraj mehak.
  3. Na oljčnem olju na hitro popražite sesekljano čebulo, dodajte na kocke narezan korenček in sesekljan česen ter začinite s soljo, poprom in dodajte lovorjev list.
  4. Praženo zelenjavo primešajte ješprenju in kuhajte do konca, da se ješprenj popolnoma zmehča in se okusi prepojijo.

Upam, da vam bo ta recept za ješprenj s korenčkom polepšal dan. Želim vam veliko veselja pri kuhanju in dober tek! Če imate radi tradicionalne jedi, vsekakor preizkusite še druge recepte na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje40 min
Skupaj1h

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 skodelicaješprenj (namočen čez noč)
  • 2 kosakorenček
  • 1 kosčebula
  • 2 žlicioljčno olje
  • 2 strokačesen
  • 1 koslovorjev list
  • 1000 mlzelenjavna jušna osnova
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkemleti poper