Hrustljavi piščanec
Ste že kdaj poskusili hrustljavo pečenega piščanca, ki se vam dobesedno topi v ustih? Ta recept je narejen za vse ljubitelje mehkega in sočnega mesa s hrustljavo skorjico. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je popoln obrok za družinsko kosilo ali sproščeno večerjo s prijatelji.
Sestavine
- 1 kgcel piščanec
- 2 čajni žličkisol
- 2 čajni žličkimleta paprika
- 1 čajna žličkačesen v prahu
- 2 žliciolje za peko
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje1h
Skupaj2h 20min
Priprava
- Piščanca temeljito umij in osuši. Za bolj hrustljavo kožo ga postavi za nekaj ur nepokritega v hladilnik, da se koža osuši.
- Piščanca enakomerno natri s soljo, mleto papriko in česnom v prahu.
- Položi ga na rešetko, pod njo naj bo pekač. Peci pri 200°C približno 1 uro, da koža postane zlato rjava in hrustljava.
- Pred rezanjem počakaj nekaj minut, nato postrezi s prilogo po izbiri.
Upam, da boš užival/a v okusu tega čudovitega hrustljavega piščanca. Deli ga s svojimi najbližjimi in ne pozabi slediti še drugim mojim receptom na spletni strani za več kulinaričnih navdihov. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…