Hrustljavi piščanec

Ste že kdaj poskusili hrustljavo pečenega piščanca, ki se vam dobesedno topi v ustih? Ta recept je narejen za vse ljubitelje mehkega in sočnega mesa s hrustljavo skorjico. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je popoln obrok za družinsko kosilo ali sproščeno večerjo s prijatelji.

Sestavine

  • 1 kgcel piščanec
  • 2 čajni žličkisol
  • 2 čajni žličkimleta paprika
  • 1 čajna žličkačesen v prahu
  • 2 žliciolje za peko

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje1h
Skupaj2h 20min

Priprava

  1. Piščanca temeljito umij in osuši. Za bolj hrustljavo kožo ga postavi za nekaj ur nepokritega v hladilnik, da se koža osuši.
  2. Piščanca enakomerno natri s soljo, mleto papriko in česnom v prahu.
  3. Položi ga na rešetko, pod njo naj bo pekač. Peci pri 200°C približno 1 uro, da koža postane zlato rjava in hrustljava.
  4. Pred rezanjem počakaj nekaj minut, nato postrezi s prilogo po izbiri.

Upam, da boš užival/a v okusu tega čudovitega hrustljavega piščanca. Deli ga s svojimi najbližjimi in ne pozabi slediti še drugim mojim receptom na spletni strani za več kulinaričnih navdihov. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje1h
Skupaj2h 20min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 kgcel piščanec
  • 2 čajni žličkisol
  • 2 čajni žličkimleta paprika
  • 1 čajna žličkačesen v prahu
  • 2 žliciolje za peko