File postrvi v ponvi
Ali si vedel/a, da so fileji postrvi ne le izjemno okusni, ampak tudi enostavni za pripravo? Ta recept je kot nalašč za vse, ki imajo radi ribe, a nimajo veliko časa za kuhanje. Priprava je hitra in preprosta, rezultat pa izjemno okusen in sočen obrok, primeren tako za družinski obed kot romantično večerjo v dvoje. Morda te bo presenetilo, da lahko tudi ti pričaraš takšen kulinarični užitek kar doma!
Sestavine
- 2 žliciolivnega olja
- 4 kosifilejev postrvi
- 1 šopekpeteršilja
- 3 strokičesna
- 4 kolobarjilimone
- 40 gmandljevih lističev
- 4 žlicejogurta
- 2 kosarumenjakov
- 1 žlicagorčice
- 2 žlicilimoninega soka
- 150 mlrastlinskega olja (za majonezo)
- 1 žličkasoli
- 0.5 žličkemletega popra
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje20 min
Skupaj35 min
Priprava
- Fileje postrvi operi in dobro osuši, nato jih z obeh strani posoli.
- Česen in peteršilj drobno nasekljaj ter zmešaj z olivnim oljem. Mešanico premaži po filejih.
- V ponvi segrej malo olja in fileje na obeh straneh na hitro popeci. Preloži jih na krožnik in pokrij, da ostanejo topli.
- V isti ponvi popeci limonine kolobarje do zlato-rjave barve, odstrani, nato popraži mandljeve lističe do zlatorjave barve.
- Za omako zmešaj jogurt in sesekljan peteršilj. V drugi skledi pripravi majonezo: rumenjaka, gorčico in limonin sok zmešaj, nato med mešanjem počasi prilivaj olje. Vmešaj stisnjen česen, sol, poper in peteršiljev jogurt. Postrezi ob filejih.
In to je to! Upam, da ti bo ta recept za fileje postrvi v ponvi prinesel čudovito kulinarično doživetje. Zahvaljujem se ti za branje in ti želim veliko uspeha pri kuhanju. Ne pozabi, da imaš na moji spletni strani na voljo še mnogo drugih receptov, ki čakajo, da jih preizkusiš. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…