Recept: Domači pasulj: okusen in topel obrok za hladne dni
Ko zunaj temperature padejo, ni nič boljšega kot skleda toplega in okusnega pasulja. Ta tradicionalna jed je priljubljena po vsej Sloveniji in je popolna izbira za krepko kosilo ali večerjo. Moja različica pasulja je preprosta za pripravo in polna okusnih začimb. Fižol naredi jed krepko in nasitno, prekajeno meso pa doda prijeten dimljen pridih – idealno za družinska kosila.
Sestavine
- 400 gbeli fižol (namakan čez noč)
- 200 gprekajena rebra
- 1 kosvečja čebula
- 2 strokačesen
- 2 listilovorjev list
- 1 žlicasladka paprika v prahu
- 1.5 lvoda
- 1 čajna žličkasol
- 0.5 čajne žličkemleti črni poper
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 15min
Priprava
- Fižol namoči v hladni vodi čez noč, nato ga odcedi in speri.
- Čebulo in česen drobno nasekljaj, prekajena rebra nareži na manjše koščke.
- V loncu segrej malo olja, prepraži čebulo do zlato rjave, dodaj česen, papriko, rebra in lovor, premešaj.
- Dodaj fižol, zalij z vodo, da je vsebina prekrita za približno 5 cm, in kuhaj na nizki temperaturi približno 2 uri, po potrebi dolivaj vodo.
- Začini s soljo in poprom, pusti nekaj minut počivati in postrezi.
Ta domači pasulj je prava izbira za vsakogar, ki išče bogato in okusno jed. Upam, da ti bo recept všeč in da se boš kmalu spet vrnil/a po več receptov kot je ta. Pa dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…