Recept: Domača boranja - Tradicionalni slovenski recept
Pripravila sem vam recept za tradicionalno slovensko boranjo, ki bo pogrela vaše srce in vaš želodec. Boranja je odlična ideja za hranljivo kosilo ali večerjo, primerna pa je za vsakogar, saj je enostavna za pripravo in ne zahteva veliko časa. Verjamem, da boš navdušen/a nad bogato kombinacijo okusov in preprostostjo recepta. Postrezi jo s kosom kruha ali kuhanim rižem, naslednji dan pa je še boljša, saj se okusi lepo prepojijo.
Sestavine
- 500 gmešano mleto meso
- 2 kosčebula
- 2 strokačesen
- 3 koskrompir
- 2 koskorenček
- 400 grdeči fižol iz pločevinke, odcejen
- 400 gpasiran paradižnik
- 700 mlgoveja jušna osnova
- 1 žličkasol
- 0.5 žličkemleti črni poper
- 1 žličkasladka paprika v prahu
- 1 žličkamajaron
- 2 žliciolje za praženje
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje40 min
Skupaj55 min
Priprava
- Na olju prepraži nasekljano čebulo do zlato-rumene barve, dodaj mleto meso, sol, poper in papriko ter praži do rjave barve.
- Dodaj na kocke narezan krompir in korenček ter drobno nasekljan česen. Na kratko prepraži.
- Vlij pasiran paradižnik in govejo osnovo, dodaj majaron, zavri, nato kuhaj približno 20 minut, da se zelenjava zmehča.
- Vmešaj odcejen fižol in kuhaj še nekaj minut, da se okusi povežejo. Po potrebi prilagodi gostoto.
Boranja je sedaj pripravljena, da zavlada tvoji mizi. Upam, da ti bo recept postal del tvoje kuharske zbirke in da boš užival/a v vsakem grižljaju. Ne pozabi si ogledati tudi drugih receptov na moji spletni strani in veliko kulinaričnega uspeha!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…