Recept: Božanski njoki v smetanovi omaki s sirom

Njoki v smetanovi omaki s sirom so prava poslastica, ki jo imam res rada. Ta recept je namenjen vsem ljubiteljem krompirjevih njokov, ki se radi razvajajo s kremno in aromatično omako. Priprava ni zahtevna, zato je primeren tudi za kuharske začetnike. Pripravila sem vam preprost in okusen recept, ki bo navdušil vaše brbončice. Vključila sem jasne količine in čas priprave, da bo jed vedno popolna.

Sestavine

  • 600 gkrompir
  • 180 gmoka
  • 1 kosjajce
  • 1 žličkasol
  • 30 gmaslo
  • 250 mlsmetana za kuhanje
  • 60 gparmezan, nariban
  • 100 gsir (npr. gauda), nariban

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava40 min
Kuhanje20 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Krompir skuhajte, olupite in pretlačite. Dodajte moko, jajce in sol ter pregnetite v gladko testo. Razdelite na trakove in oblikujte njoke.
  2. V ponvi stopite maslo, dodajte smetano, parmezan in sir ter kuhajte na nizkem ognju, da dobite kremasto omako.
  3. Njoke skuhajte v osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na površje. Odcedite in vmešajte v omako, da se enakomerno prevlečejo.
  4. Postrezite toplo; po želji dodajte malo svežega peteršilja.

Upam, da vam je bil ta recept všeč in da ga boste preizkusili. Vabljeni, da preizkusite tudi druge recepte na moji strani. Srečno pri kuhanju!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava40 min
Kuhanje20 min
Skupaj1h

Težavnost

srednje

Število porcij

4

Sestavine

  • 600 gkrompir
  • 180 gmoka
  • 1 kosjajce
  • 1 žličkasol
  • 30 gmaslo
  • 250 mlsmetana za kuhanje
  • 60 gparmezan, nariban
  • 100 gsir (npr. gauda), nariban