Recept: Bograč - Tradicionalni slovenski recept

Danes vam bom predstavila bograč, enega izmed najbolj priljubljenih in tradicionalnih slovenskih enolončnic. Ljubim ga zaradi njegove gostote in bogatega okusa, ki se ravno prav zlije z raznolikostjo mesa in zelenjave. Bograč je kot nalašč za druženja in praznovanja ter izjemno primeren za krepke, okusne kosila ali večerje. Kljub svoji bogati aromi ga boste lahko pripravili brez veliko truda! Za najboljši rezultat kuhajte počasi, da se meso lepo zmehča, in pustite, da se okusi prepojijo.

Sestavine

  • 500 ggovedina, na kocke
  • 500 gsvinjina, na kocke
  • 500 gdivjačina, na kocke
  • 2 žliciolje
  • 4 kosčebula
  • 6 strokovčesen
  • 4 koskrompir, večji
  • 4 kosparadižnik
  • 2 kosrdeča paprika
  • 2 koszelena paprika
  • 1000 mlrdeče vino
  • 2 žličkisol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 2 žlicimleta rdeča paprika
  • 2 koslovorov list
  • 1 žličkamajaron
  • 2 žlicisvež peteršilj, sesekljan

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 20min

Priprava

  1. Meso nareži na kocke, začini s soljo in poprom ter pusti kratek čas marinirati.
  2. Na olju prepraži nasekljano čebulo do zlate barve, dodaj strt česen in na kratko prepraži.
  3. Dodaj meso, potresi z mleto rdečo papriko, dodaj lovor in majaron ter zalij z rdečim vinom. Kuhaj, da vino skoraj izpari.
  4. Dodaj na kocke narezan krompir, paradižnik ter nasekljani papriki. Prelij z vodo, da so sestavine pokrite, in kuhaj, da se meso in zelenjava popolnoma zmehčata.
  5. Po okusu dodaj še sol in poper ter pred serviranjem potresi s sesekljanim peteršiljem.

Tako, bograč je pripravljen za serviranje. Ta tradicionalni slovenski bograč je prava izbira za hranljiv in topljen obrok. Upam, da vam bo recept všeč in da bo postal del vaših družinskih obedov. Če ste uživali v kuhanju, vas vabim, da odkrijete še druge recepte na moji spletni strani. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 20min

Težavnost

srednje

Število porcij

8

Sestavine

  • 500 ggovedina, na kocke
  • 500 gsvinjina, na kocke
  • 500 gdivjačina, na kocke
  • 2 žliciolje
  • 4 kosčebula
  • 6 strokovčesen
  • 4 koskrompir, večji
  • 4 kosparadižnik
  • 2 kosrdeča paprika
  • 2 koszelena paprika
  • 1000 mlrdeče vino
  • 2 žličkisol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 2 žlicimleta rdeča paprika
  • 2 koslovorov list
  • 1 žličkamajaron
  • 2 žlicisvež peteršilj, sesekljan