Recept: Ajdova kaša - recept za tradicionalno slovensko jed
Ajdova kaša je ena izmed tistih tradicionalnih slovenskih jedi, ki mi vedno pričara občutek domačnosti in topline. Primerna je za vse, ki iščete zdravo in hranljivo jed, ter je odlična izbira za kosilo ali večerjo. Pri tem receptu vam bom pokazala, kako preprosto je pripraviti to slovensko specialiteto, ki vas bo navdušila s svojo preprostostjo in bogatim okusom. Odlično se poda k solatam ali kot priloga k pečenim jedem, lahko pa je tudi glavna jed. Priprava je nezahtevna in primerna za vsakdanji obrok.
Sestavine
- 250 gajdova kaša (oprana)
- 1 kosčebula
- 2 strokačesen
- 250 ggobe (na lističe)
- 30 gmaslo
- 700 mlzelenjavna jušna osnova
- 1 žličkasol
- 0.5 žličkemleti poper
- 2 žlicisesekljan peteršilj
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava
- Ajdovo kašo sperite pod tekočo vodo; čebulo in česen drobno nasekljajte, gobe očistite in narežite.
- Na maslu na zmernem ognju prepražite čebulo in česen, da posteklenita.
- Dodajte gobe in pražite, dokler ne izpari odvečna tekočina, nato vmešajte ajdovo kašo.
- Prelijte z zelenjavno osnovo in kuhajte na nizkem ognju, da kaša vpije tekočino in se zmehča; po potrebi solite in poprajte.
- Odstranite z ognja, vmešajte sesekljan peteršilj in po želji še malo masla za kremasto teksturo.
Ajdova kaša je čudovita jed, ki jo lahko služiš s solato ali kot prilogo k mesnim jedem. Verjamem, da ti bo ta recept postal stalnica v tvojem jedilniku. Hvala za branje in srečno pri kuhanju! Za več okusnih receptov te vabim, da raziskuješ moje strani.