Recept: Njoki v sirovi omaki

Njoki v sirovi omaki so odlična izbira za vse ljubitelje krompirjevih jedi in sirnih omak. Ta recept je preprost, okusen in bo navdušil vso družino. Pripravila sem vam preprost recept za pripravo njokov v sirovi omaki, ki bo zagotovo poskrbel, da bodo krožniki hitro prazni. Spodaj so količine in jasni koraki, da bodo njoki rahli, omaka pa svilnata.

Sestavine

  • 500 gkrompir
  • 200 gmoka
  • 1 žličkasol
  • 0.25 žličkepoper
  • 70 gmaslo
  • 70 gmoka (za prežganje)
  • 500 mlmleko
  • 150 gnariban sir (npr. parmezan, gauda)

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava25 min
Kuhanje20 min
Skupaj45 min

Priprava

  1. Krompir olupite, narežite na kocke in skuhajte v slani vodi. Odcedite, pretlačite v pire, dodajte moko, sol in poper ter pregnetite v mehko testo.
  2. Na pomokani površini testo razvaljajte v svaljke, narežite na koščke in oblikujte njoke.
  3. V posodi stopite maslo, dodajte moko in na kratko prepražite. Postopoma prilivajte mleko in mešajte do gladke, goste omake. Vmešajte nariban sir ter po okusu začinite.
  4. Njoke skuhajte v osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na površje. Odcedite in prelijte s sirovo omako.
  5. Postrezite toplo in po želji posujte z dodatnim sirom.

Upam, da vam bo ta recept za njoke v sirovi omaki všeč in da jih boste tudi sami uspešno pripravili. Ne pozabite preveriti tudi drugih receptov na moji spletni strani. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava25 min
Kuhanje20 min
Skupaj45 min

Težavnost

srednje

Število porcij

4

Sestavine

  • 500 gkrompir
  • 200 gmoka
  • 1 žličkasol
  • 0.25 žličkepoper
  • 70 gmaslo
  • 70 gmoka (za prežganje)
  • 500 mlmleko
  • 150 gnariban sir (npr. parmezan, gauda)