Recept: Domač ajdov kruh z orehi

Si vedel/a, da je ajdov kruh z orehi prava slovenska specialiteta? Ponujam ti odličen recept, ki je preprost za pripravo in ne zahteva veliko časa. Ta kruh je primeren za vse, ki imajo radi okusne in zdrave domače kruhe z bogato hrustljavo skorjo. Stopnja težavnosti tega recepta je srednja.

Sestavine

  • 400 gajdova moka
  • 100 gmleti orehi
  • 7 gsuhi kvas (1 paket)
  • 1 žličkasol
  • 1 žličkasladkor
  • 500 mlmlačna voda

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje45 min
Skupaj2h 5min

Priprava

  1. V večji skledi zmešaj ajdovo moko, mlete orehe, suhi kvas, sol in sladkor. Postopoma dodajaj mlačno vodo in mešaj v gladko testo.
  2. Skledo pokrij in pusti testo vzhajati na toplem 1 uro, da se volumen podvoji.
  3. Testo rahlo pregneti na pomokani površini, oblikuj hlebec in prestavi v pekač, obložen s papirjem za peko.
  4. Peci pri 200°C približno 45 minut, da dobi kruh lepo zlato rjavo skorjo.

Ajdov kruh z orehi je zdaj pripravljen, da zadiši v tvoji kuhinji. Hvala, da si si vzel/a čas in sledil/a mojemu receptu. Verjamem, da ti bo izdelek v veselje in ponos. Srečno pri peki in vabim te, da preizkusiš še druge recepte na moji spletni strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje45 min
Skupaj2h 5min

Težavnost

srednje

Število porcij

12

Sestavine

  • 400 gajdova moka
  • 100 gmleti orehi
  • 7 gsuhi kvas (1 paket)
  • 1 žličkasol
  • 1 žličkasladkor
  • 500 mlmlačna voda