Recept: Okusna goveja juha, ki pogreje srce

V hladnih dneh ni nič boljšega kot skleda tople goveje juhe. Pripravila sem vam recept, ki je enostaven za sledenje in je primeren tako za začetnike kot izkušene kuharje. Goveja juha je odlična izbira za bogato kosilo ali tolažilno večerjo. Postrezite jo s tankimi rezanci ali domačimi vlivanci, ostanke pa uporabite kot osnovo za rižote ali omake.

Sestavine

  • 500 ggoveje meso (za juho)
  • 2 kosakorenček
  • 1 kosparadižnik
  • 1 koskoren peteršilja
  • 1 kosčebula
  • 2 listalovorov list
  • 1.5 žličkesol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 2000 mlvoda

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 15min

Priprava

  1. Meso speri pod vodo. Korenček, paradižnik in koren peteršilja očisti in grobo nareži, čebulo olupi.
  2. V velikem loncu zavri vodo, dodaj meso, zelenjavo in lovor. Ko zavre, znižaj ogenj in kuhaj približno 2 uri, sproti odstranjuj peno.
  3. Ko je meso mehko, juho posoli in popraj po okusu ter precedi skozi gosto cedilo.

Ta klasika slovenske kuhinje je prava izbira za vsako priložnost. Vabim vas, da preizkusite tudi druge recepte na moji spletni strani in delite svoje izkušnje. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 15min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 500 ggoveje meso (za juho)
  • 2 kosakorenček
  • 1 kosparadižnik
  • 1 koskoren peteršilja
  • 1 kosčebula
  • 2 listalovorov list
  • 1.5 žličkesol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 2000 mlvoda