Kremna juha iz koromača

Si za raziskovanje novih okusov in arom? Juha iz koromača je odlična izbira za vse, ki cenijo subtilne, a bogate okuse sveže zelenjave. Priprava je enostavna, hkrati pa bo ta juha navdušila tudi najzahtevnejše gurmane. Glede na enostavnost priprave je primerna za vsakogar – od začetnika v kuhinji pa do izkušenega kuharskega mojstra.

Sestavine

  • 1 kossrednje velik koromač
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesen
  • 2 žlicioljčno olje
  • 750 mlzelenjavna jušna osnova
  • 0.5 čajne žličkesol
  • 0.25 čajne žličkemleti črni poper
  • 1 žlicasveže sesekljan peteršilj
  • 50 mlsmetana za kuhanje (opcijsko)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Očisti koromač in ga nareži. Čebulo in česen olupi ter drobno nasekljaj.
  2. Na srednjem ognju segrej oljčno olje ter prepraži čebulo, česen in koromač, da zelenjava postekleni.
  3. Prilij jušno osnovo, začini s soljo in poprom, zavri, nato zmanjšaj temperaturo in kuhaj, dokler koromač ne postane mehak.
  4. Juho s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmiksaj do gladkega.
  5. Postrezi vroče, okrašeno s svežim peteršiljem; po želji dodaj malo smetane za bogatejši okus.

Upam, da ti bo juha iz koromača polepšala dan s svojo lahkotno kremnostjo in svežino. Hvala, ker si si vzela/el čas za ta recept in srečno kuhanje! Ostanite z mano na moji spletni strani za več odličnih receptov.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 kossrednje velik koromač
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesen
  • 2 žlicioljčno olje
  • 750 mlzelenjavna jušna osnova
  • 0.5 čajne žličkesol
  • 0.25 čajne žličkemleti črni poper
  • 1 žlicasveže sesekljan peteršilj
  • 50 mlsmetana za kuhanje (opcijsko)