Kremna juha iz koromača
Si za raziskovanje novih okusov in arom? Juha iz koromača je odlična izbira za vse, ki cenijo subtilne, a bogate okuse sveže zelenjave. Priprava je enostavna, hkrati pa bo ta juha navdušila tudi najzahtevnejše gurmane. Glede na enostavnost priprave je primerna za vsakogar – od začetnika v kuhinji pa do izkušenega kuharskega mojstra.
Sestavine
- 1 kossrednje velik koromač
- 1 kosčebula
- 2 strokačesen
- 2 žlicioljčno olje
- 750 mlzelenjavna jušna osnova
- 0.5 čajne žličkesol
- 0.25 čajne žličkemleti črni poper
- 1 žlicasveže sesekljan peteršilj
- 50 mlsmetana za kuhanje (opcijsko)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min
Priprava
- Očisti koromač in ga nareži. Čebulo in česen olupi ter drobno nasekljaj.
- Na srednjem ognju segrej oljčno olje ter prepraži čebulo, česen in koromač, da zelenjava postekleni.
- Prilij jušno osnovo, začini s soljo in poprom, zavri, nato zmanjšaj temperaturo in kuhaj, dokler koromač ne postane mehak.
- Juho s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmiksaj do gladkega.
- Postrezi vroče, okrašeno s svežim peteršiljem; po želji dodaj malo smetane za bogatejši okus.
Upam, da ti bo juha iz koromača polepšala dan s svojo lahkotno kremnostjo in svežino. Hvala, ker si si vzela/el čas za ta recept in srečno kuhanje! Ostanite z mano na moji spletni strani za več odličnih receptov.
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…