Recept: Kremna bučkina juha s pridihom svežine

Pripravila sem vam recept za okusno in kremno bučkino juho, ki je preprosta za pripravo in bo navdušila vsakogar. Idealna je za lahko kosilo ali toplo večerjo, in kar je najbolje, ni preveč zahtevna za pripravo. Odlično se poda s popečenimi kruhki, lahko pa jo obogatite z žlico kisle smetane ali praženimi semeni za dodatno teksturo.

Sestavine

  • 500 gbučke, narezane
  • 1 kosčebula, srednje velika
  • 2 strokačesen
  • 2 žlicioljčno olje
  • 700 mlzelenjavna jušna osnova
  • 100 mlsmetana za kuhanje
  • 0.5 žličkesol
  • 0.25 žličkemleti črni poper
  • 1 ščepmuškatni orešček
  • 1 žlicasveža zelišča (peteršilj ali drobnjak), sesekljana

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. Bučke operi in nareži na koščke, čebulo in česen drobno sesekljaj.
  2. V loncu segrej olje, prepraži čebulo do steklastega videza, dodaj česen in kratko prepraži.
  3. Dodaj bučke, nekaj minut praži, prelij z jušno osnovo in kuhaj približno 20 minut, da se zmehčajo.
  4. Juho zmiksaj do gladkega, vrni na ogenj, dodaj smetano, sol, poper in muškatni orešček ter kuhaj še 5 minut.
  5. Postrezi v skledah in okrasi s svežimi zelišči.

Ta kremna bučkina juha je enostavna, a hkrati nadvse okusna. Upam, da ti bo recept všeč in da boš v njem užival/a tako, kot uživam sama. Za več okusnih receptov te vabim, da si ogledaš moje druge objave. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 500 gbučke, narezane
  • 1 kosčebula, srednje velika
  • 2 strokačesen
  • 2 žlicioljčno olje
  • 700 mlzelenjavna jušna osnova
  • 100 mlsmetana za kuhanje
  • 0.5 žličkesol
  • 0.25 žličkemleti črni poper
  • 1 ščepmuškatni orešček
  • 1 žlicasveža zelišča (peteršilj ali drobnjak), sesekljana