Recept: Kremna bučkina juha s pridihom svežine
Pripravila sem vam recept za okusno in kremno bučkino juho, ki je preprosta za pripravo in bo navdušila vsakogar. Idealna je za lahko kosilo ali toplo večerjo, in kar je najbolje, ni preveč zahtevna za pripravo. Odlično se poda s popečenimi kruhki, lahko pa jo obogatite z žlico kisle smetane ali praženimi semeni za dodatno teksturo.
Sestavine
- 500 gbučke, narezane
- 1 kosčebula, srednje velika
- 2 strokačesen
- 2 žlicioljčno olje
- 700 mlzelenjavna jušna osnova
- 100 mlsmetana za kuhanje
- 0.5 žličkesol
- 0.25 žličkemleti črni poper
- 1 ščepmuškatni orešček
- 1 žlicasveža zelišča (peteršilj ali drobnjak), sesekljana
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min
Priprava
- Bučke operi in nareži na koščke, čebulo in česen drobno sesekljaj.
- V loncu segrej olje, prepraži čebulo do steklastega videza, dodaj česen in kratko prepraži.
- Dodaj bučke, nekaj minut praži, prelij z jušno osnovo in kuhaj približno 20 minut, da se zmehčajo.
- Juho zmiksaj do gladkega, vrni na ogenj, dodaj smetano, sol, poper in muškatni orešček ter kuhaj še 5 minut.
- Postrezi v skledah in okrasi s svežimi zelišči.
Ta kremna bučkina juha je enostavna, a hkrati nadvse okusna. Upam, da ti bo recept všeč in da boš v njem užival/a tako, kot uživam sama. Za več okusnih receptov te vabim, da si ogledaš moje druge objave. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…