Recept: Kremasta gobova juha, ki bo posladkala deževne dni
Prišel je čas, da vas ogrejem s čudovito in tolažilno gobovo juho. Popolna za mrzle večere ali kot topel obrok po jesenskem sprehodu. Njena nežna in kremasta tekstura bo razvajala vaše brbončice, priprava pa je tako enostavna, da bo postala vaša najljubša hitra juhica. Postrezi jo s hrustljavim kruhom ali popečenimi kruhki, za polnejši okus pa lahko dodaš ščepec timijana ali muškatnega oreščka.
Sestavine
- 500 gsveže gobe
- 1 kossrednje velika čebula
- 2 strokačesen
- 3 žlicemaslo
- 2 žlicipšenična moka
- 1 lzelenjavna jušna osnova
- 200 mlsmetana za kuhanje
- 1 žličkasol
- 0.5 žličkesveže mlet poper
- 2 žlicidrobno narezan drobnjak (za okras)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min
Priprava
- Gobe umij in nareži na manjše koščke; čebulo in česen drobno sesekljaj.
- Na maslu na srednjem ognju postekleni čebulo in česen.
- Dodaj narezane gobe in praži, da spustijo vodo in se rahlo obarvajo.
- Vmešaj moko in premešaj, da se enakomerno razporedi; pazi, da ne porjavi preveč.
- Postopoma prilivaj jušno osnovo, med mešanjem kuhaj, da se juha zgosti.
- Vlij smetano za kuhanje, kuhaj še nekaj minut in začini s soljo ter poprom; postrezi z drobnjakom.
Upam, da bo ta kremasta gobova juha ogrela in navdušila tako tebe kot tvoje najdražje. Ne pozabi okrasiti s svežim drobnjakom in morda še s kakšnim kosom hrustljavega kruha na strani. Hvala, ker si preizkusil/a ta recept, in vabim te, da raziskuješ še ostale okusne recepte na mojem spletnem mestu!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…