Recept: Klasična čebulna juha, ki pogreje srce

V hladnih dneh ni boljšega kot skleda tople in aromatične čebulne juhe. Pripravila sem vam preprost recept, s katerim boste v dom prinesli pridih francoske kuhinje. Čebulna juha je odlična izbira za vse, ki iščete konfortno hrano pripravljeno s preprostimi sestavinami. Recept je enostaven in primeren za vsakogar, ne glede na kuharske spretnosti. Za dodatno razvajanje jo na koncu zapečemo s sirom, da postane še posebej bogata in vabljiva.

Sestavine

  • 4 velike čebule
  • 2 žlicimasla
  • 1 lgoveje jušne osnove
  • 1 žlicamoke
  • 100 mlbelega vina
  • 1 čajna žličkasoli
  • 0.25 čajne žličkemletega črnega popra
  • 4 rezinestarega kruha
  • 100 gnaribanega sira (gruyere ali ementaler)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje50 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Čebulo olupi in nareži na tanka kolesca. V kozici stopi maslo in na nizkem ognju počasi praži čebulo do mehkega in steklenega videza.
  2. Potresi z moko, premešaj in nekaj minut praži, nato zalij z belim vinom in premešaj, da se zmes poveže.
  3. Postopoma vlij vročo jušno osnovo, zavri, znižaj ogenj in kuhaj približno 20 minut. Začini s soljo in poprom.
  4. Kruh nareži na kocke ali pusti rezine ter jih popeči do zlato-rjave barve.
  5. Juho razdeli v ognjevarne skodelice, dodaj kruh in obilno posuj s sirom. Zapeči pri 200°C približno 10 minut, da se sir stopi in rahlo porjavi.

Priprava domače čebulne juhe je enostavna in zagotovo bo navdušila vse okoli mize. Upam, da ti bo moj recept všeč in da boš užival/a v vsaki žlički te bogate in tolažilne jedi. Srečno pri kuhanju in ne pozabi preveriti še ostalih receptov na mojem spletnem mestu!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje50 min
Skupaj1h

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 4 velike čebule
  • 2 žlicimasla
  • 1 lgoveje jušne osnove
  • 1 žlicamoke
  • 100 mlbelega vina
  • 1 čajna žličkasoli
  • 0.25 čajne žličkemletega črnega popra
  • 4 rezinestarega kruha
  • 100 gnaribanega sira (gruyere ali ementaler)