Kislo pekoča juha

Ko se zunaj temperature spustijo in si zaželimo nekaj, kar nas bo od znotraj pogrelo, se spomnim na eno izmed najljubših juh - kislo pekočo juho. Ta recept je preprost za pripravo, poln okusa in garantirano pogreje vsakega, ki si upa poskusiti. Primeren je za vse, ki imajo radi azijske okuse in ne bežijo pred malce pikantnega izziva. Kompleksnost okusov bo zadovoljila tako začetnike kot zahtevne gurmane.

Sestavine

  • 4 skodelicepiščančja jušna osnova
  • 200 ggobe shiitake
  • 150 gtofu
  • 1 kosrdeča paprika
  • 2 žlicisojina omaka
  • 1 žlicarižev kis
  • 1 čajna žličkačili omaka
  • 1 kosjajčevec
  • 2 strokačesen
  • 0.5 čajne žličkesol
  • 2 žlicikoruzni škrob

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Priprava

  1. Pripravi sestavine: gobe nareži, tofu nareži na kocke, papriko na trakove, česen nasekljaj.
  2. V loncu zavri jušno osnovo. Dodaj gobe, tofu, papriko in česen ter kuhaj 10 minut.
  3. Dodaj sojino omako, rižev kis in čili omako ter po potrebi dosoli.
  4. Koruzni škrob raztopi v malo vode in ga med mešanjem prilivaj v juho, da se zgosti po želji.

To kislo pekočo juho rada pripravim, ko želim nekaj posebnega in okusnega. Upam, da ti bo prav tako všeč kot je meni. Hvala, da si preizkusil/a ta recept in ne pozabi slediti za še več okusnih receptov na moji spletni strani. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 4 skodelicepiščančja jušna osnova
  • 200 ggobe shiitake
  • 150 gtofu
  • 1 kosrdeča paprika
  • 2 žlicisojina omaka
  • 1 žlicarižev kis
  • 1 čajna žličkačili omaka
  • 1 kosjajčevec
  • 2 strokačesen
  • 0.5 čajne žličkesol
  • 2 žlicikoruzni škrob