Okusna gobova juha

Gobova juha je odlična topla jed, primerna za prijetne zimske večere. Ne samo, da je okusna, ampak tudi enostavna za pripravo. Z njo boste navdušili družino in prijatelje. Začnimo kuhati!

Sestavine

  • 400 ggob (šampinjoni ali po izbiri), narezane
  • 1 kosčebula, sesekljana
  • 30 gmasla
  • 1 žlicamoke
  • 700 mlgoveje jušne osnove
  • 150 mlsmetane
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega popra
  • 1 žlicanasekljanega drobnjaka za posip

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. Gobe očistite in narežite, čebulo sesekljajte.
  2. V kozici segrejte maslo, prepražite čebulo in dodajte gobe. Dušite, da izpari tekočina.
  3. Vmešajte moko, na kratko prepražite, zalijte z jušno osnovo in kuhajte 20 minut. Dodajte smetano, sol in poper ter postrezite posuto z drobnjakom.

Priprava gobove juhe je enostavna in hitra ter rezultira v slasten topel obrok. Prepričana sem, da se vam bo recept povsem prilegla. Ne pozabite preizkusiti tudi drugih receptov na moji strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 400 ggob (šampinjoni ali po izbiri), narezane
  • 1 kosčebula, sesekljana
  • 30 gmasla
  • 1 žlicamoke
  • 700 mlgoveje jušne osnove
  • 150 mlsmetane
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega popra
  • 1 žlicanasekljanega drobnjaka za posip