Recept: Domača fižolova juha, ki pogreje vsako srce

Zunaj je hladno in nič ne prija bolj kot vroča skleda domače fižolove juhe! Zate sem pripravila recept, ki je popoln za mrzle dni, družinska kosila ali ko si zaželiš nekaj topline. Ta juha je preprosta za pripravo in garantiram ti, da boš užival/a v vsakem grižljaju. Odlična je tudi za pripravo vnaprej, saj je naslednji dan še okusnejša, poleg pa se prileže kos domačega kruha ali sveže pečenih žemljic.

Sestavine

  • 1 skodelicasuh beli fižol
  • 2000 mlvoda
  • 2 listalovorov list
  • 100 gprekajena slanina
  • 1 kossrednje velika čebula
  • 2 kosakorenček
  • 1 steblozelena
  • 2 strokačesen
  • 1 žličkamleta paprika
  • 1.5 žličkesol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 2 žlicisesekljan svež peteršilj

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 20min

Priprava

  1. Fižol čez noč namoči v hladni vodi, nato odcedi in stresi v lonec z dvema litroma sveže vode. Dodaj lovorova lista in kuhaj, dokler fižol ni skoraj mehak.
  2. Na kocke nareži slanino, čebulo, korenček in zeleno; česen sesekljaj. Slanino prepraži do hrustljavega, nato dodaj čebulo, korenček in zeleno ter praži, da zelenjava postekleni.
  3. Dodaj sesekljan česen in mleto papriko ter praži še kratek čas, nato vse skupaj dodaj k fižolu. Zavri in kuhaj še približno 30 minut, da se okusi prepojijo.
  4. Juho začini s soljo in poprom po okusu, po potrebi še malo pokuhaj in pred serviranjem potresi s sesekljanim peteršiljem.

Upam, da ti bo ta recept za fižolovo juho prijal in da te bo pogrel v hladnih dneh. Ne pozabi, da je juha še boljša naslednji dan, ko se okusi še bolj prepojijo. Če si užival/a v pripravi in okušanju te juhe, razišči še druge recepte na moji spletni strani. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje2h
Skupaj2h 20min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 1 skodelicasuh beli fižol
  • 2000 mlvoda
  • 2 listalovorov list
  • 100 gprekajena slanina
  • 1 kossrednje velika čebula
  • 2 kosakorenček
  • 1 steblozelena
  • 2 strokačesen
  • 1 žličkamleta paprika
  • 1.5 žličkesol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 2 žlicisesekljan svež peteršilj