Cvetačna kremna juha
Se ti kdaj zahoče tople in kremne juhe, ki te objame s svojo nežno teksturo in bogatim okusom? Cvetačna kremna juha je naravnost izvrstna izbira za tople večere, ko želiš nekaj lahkega, a hranljivega. Enostavna je za pripravo in primerna za vsakogar, tudi če si šele začetnik v kuharskem svetu. Za še večji užitek jo lahko postrežeš s popečenimi kruhovimi kockami ali sirovimi palčkami!
Sestavine
- 900 gcvetače
- 0.5 lvode
- 0.5 lmleka
- 1.5 žliceolivnega olja
- 0.75 žličkesoli
- 2 ščepcabelega popra
- 2 ščepcamletega muškatnega oreščka
- 1 dlkisle smetane
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min
Priprava
- Cvetačo očisti, operi in razdeli na cvetke. Stresemo jih v lonec ter zalijemo z vodo in mlekom.
- Počasi zavri, nato znižaj temperaturo in kuhaj, da se cvetača povsem zmehča.
- Lonec odstavi in zelenjavo gladko zmiksaj s paličnim mešalnikom. Dodaj olivno olje, sol, beli poper in muškatni orešček, premešaj in ponovno pristavi na kuhalnik.
- Ko juha zopet zavre, odstavi in vmešaj kislo smetano. Po potrebi dodatno začini, nato postrezi.
Cvetačna juha je s svojo gladko konsistenco in bogatim okusom resnično prava izbira za hranljiv obrok. Poizkusi jo in ugotovi, kako enostavna in zdrava lahko je priprava večerje. Hvala, da si preizkusil/a moj recept in srečno pri kuhanju! Ne pozabi slediti in odkrivati ostalih receptov na mojem spletnem mestu!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…