Grahova juha
Te dni, ko iščeš nežno tolažbo v skledi tople juhe, ti predstavljam čudovito grahovo kremno juho. Odlična je za vse, ki si želijo hitro pripraviti okusen in hranljiv obrok. S svojo kremasto teksturo in svežim okusom je kot nalašč za katerikoli letni čas. Za pripravo ne potrebuješ veliko izkušenj, zato je ta recept primeren tako za začetnike kot za izkušene kuharje.
Sestavine
- 1 žlicamaslo
- 0.5 kosčebula
- 2 strokačesen
- 500 gmladi sveži grah
- 500 mlzelenjavna jušna osnova
- 100 mlsladka smetana
- 1 ščepecsol
- 1 ščepecmleti črni poper
- 1 šopekdrobnjak
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min
Priprava
- Čebulo in česen olupi, operi in nareži na večje kose.
- V kozici razpusti maslo, dodaj čebulo in ko postekleni, premešaj s svežim grahom, nato dodaj še česen. Zalij z jušno osnovo in kuhaj okoli 15 minut.
- Juho zmiksaj do gladkega, dodaj sladko smetano, sol in poper po okusu. Postrezi in potresi z nasekljanim drobnjakom.
Tako preprosta, pa vendar popolna grahova kremna juha te bo navdušila s svojimi okusi. Hvala, da si prebral/a moj recept. Srečno pri kuhanju in ne pozabi preveriti še ostalih receptov na moji strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…